2021. december 9., csütörtök

Genezis - könyvismertetőm az Élet és Tudományban

Friss, nyomtatásban megjelenő írásomat a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat idén 75 éves Élet és Tudomány hetilapjának december 10-én megjelenő, idei 50. lapszáma közli.

Ebben a magyar változatban a Corvina Kiadó gondozásában megjelent, Guido Tonelli jegyezte Genezis, A világegyetem születése hét napban elbeszélve című könyvet mutatom be. Tartalmában a kötet a minőségi kozmológiai ismeretterjesztő kategória. Nem túlzás azt állítani, hogy a nagy elődök, Weinberg, Davies, de még Hawking szintjén is értelmezhető. Ennek megfelelően nem képletgyűjtemény, és nem száraz népszerűsítővé transzferált szakkönyv. Bibliai utalással „hét napban” feltárja a teljes univerzum keletkezesét és múltját, bemutatja galaxisokkal és fekete lyukakkal tarkított izgalmas jelenét, vizionálja jövőjét. Mindeközben létünkre és ittlétünkre is közvetve-közvetlen magyarázatokkal szolgál.

A Meteoritkráter Expedíció médiapartnere, a Magyar Örökség díjas Élet és Tudomány aktuális lapszáma péntektől megvásárolható az újságárusoknál és az újságosstandokon, valamint elérhető digitális kiadásban.