2021. február 27., szombat

Metal hammer

Az ENVIROTOOLS Környezetvédelmi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. jóvoltából a futár tegnap kézbesítette az új kiskedvencet. A E3-14P jelzetű, Estwing típusú geológuskalapács a WJLF Környezettan szak földtudományi terepgyakorlatainak vezetése, ásvány- és kőzetgyűjteményem gyarapítása, tudományos ismeretterjesztést szolgáló kalandozásaim, majd a jövőre újra útra kelő a Meteoritkráter Expedíció vizsgálatai során hasznos eszköznek és jó társnak ígérkezik.

Utóbbihoz ráadásul szoros szálak fűzik. 2019-ben ugyanis a németországi Ries-meteoritkráter terepi vizsgálata során szakmai támogatónk, a Geopark Ries földtudósa, Gisela Pösges kezembe nyomta geológuskalapácsát, amit az utolsó ottjártakor kapott ajándékba a világhírű planetológustól, Eugene Shoemakertől (1928-1997). És amelyik - láss csodát - ugyancsak Estwing gyártmány volt.

(Shoemaker geológuskalapácsáról a következő linkre kattintva lehet olvasni: http://rezsabeknandor.blogspot.com/2019/06/meteoritkrater-expedicio-shoemaker.html
Az ENVIROTOOLS Kft. által forgalmazott geológuskalapácsok, továbbá környezetvédelemmel és földtudományokkal összefüggő eszközök, berendezések és szolgáltatások információ a https://www.vizszintmero.hu/ honlapon érhetők el.)