2020. február 7., péntek

Környezet- és földtudományi kalandozások. 2020.02.07. Budapest, VIII. kerület, Magyar Természettudományi Múzeum



A Magyar Természettudományi Múzeum Vitrinek teli Holddal Apollo 50 kiállításának végeztével elhoztam a jeles eseményre kölcsönzött kiállítási tárgyaim. Az ottlét azonban szokás szerint egy kis nézelődésre is lehetőséget biztosított.

Környezettanosként nem is érkezhettem volna jobbkor, hiszen január 31. és március 1. között tekinthető meg a Jégkorszak elnevezésű időszaki tárlat.

A kiállításon gazdag őslénytani leletek, rekonstrukciók, földrajzi, földtani és biológiai információk játsszák a főszerepet.

A tematikához pedig szorosan kapcsolódnak a természettudományok egyik legaktuálisabb területének, az éghajlattannak az áthallásai napjaink klímaváltozása okán.

A günz-mindel-riss-würm glaciálisok, az interglaciálisok, így a flandriai, amelyben élünk, a periglaciális formakincsek - szakmailag korrekt adatokkal, ugyanakkor népszerűen, a legfeljebb alapismeretekkel rendelkező látogatók számára is érthetően tálalva.

Ezt kínálja a Jégkorszak időszaki kiállitás, amely megtekinthető a Magyar Termeszettudományi Múzeum 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6. alatti épületében kedd kivételével 10:00 és 18:00 óra között.