2020. május 8., péntek

Elindult a Magyar Meteoritikai Társaság honlapja

Örömmel tájékoztatom kedves Olvasóimat, valamint a meteoritika iránt érdeklődő tudománykedvelő nagyközönséget, hogy elindult szakmai szervezetünk honlapja. A Magyar Meteoritikai Társaság weboldala a http://meteoritok.org/ linken böngészhető. A műszaki fejlesztés Szklenár Tamás egyesületi titkárnak, a tartalomfeltöltés neki, valamint Kereszty Zsolt elnöknek köszönhető.

"Weblapunkon megtalálja a meteoritokról szóló legfontosabb információkat, megismerheti a legújabb szakmai eredményeket, tájékoztatjuk aktuális rendezvényeinkről, terveinkről, és megtudhatja, hogy mi a teendő ha meteoritnak vélt tárgyat, kőzetet talált."

A Tagozatok menüpont alatt érhető el a Meteoritkráterek és impaktitok csoport leírása is. Korábbi ez irányú ismeretterjesztői, valamint meteoritgyűjtői tevékenységemhez, szakdolgozati-kutatási témámhoz, valamint a Meteoritkráter Expedíció vezetéséhez kapcsolódóan ezt a tagozatot megtisztelő módon jómagam vezethetem.

"Tagjaink sorába várunk mindenkit, akit érdekelnek a különleges égi jövevények, a meteoritok. (...)  keresse a Magyar Meteoritikai Társaságot!"