2021. május 31., hétfő

A legkiválóbb szakdolgozatok a Wesley-n - Tudományos konferencia

A konferencia rendezője: WJLF Tudományos Tanács, Nagy Péter Tibor
A konferencia időpontja: 2021.06.05.
A konferencia online módon szerveződik, lásd: http://oktatas.uni.hu/meets.htm
A konferencia honlapja: http://oktatas.uni.hu/20210605.htm

A WJLF Tudományos Tanácsa álláspontja szerint a hallgatók tudományos aktivitása kiemelkedően fontos érték. Javasoljuk és díjazzuk, hogyha hallgatóink szakirányú tudományos  konferenciákon - legyenek azok Wesley-s vagy nem Wesley-s szervezésűek - mérettetik meg magukat. Szervezünk továbbá olyan alkalmakat, ahol a hallgatók szakiránytól függetlenül az intézmény egész közösségének mutathatják be teljesítményüket. Minden év novemberében rendezzük meg a Wesley tudományos körképet, melyre a Wesley oktatóit, kutatóit munkatársait és hallgatóit egyaránt szívesen látjuk. 2019 tavaszától kezdve pedig minden évben megrendezzük a legkiválóbb szakdolgozatok bemutató konferenciáját, az előző két naptári évben védett, vagy a rendezést követő hetekben védésre kerülő szakdolgozatokból válogatva. A szakdolgozatok 20-20 percben kerülnek bemutatásra. Az előadásokhoz 15 perces vitaidő is tartozik. A konferencia nyilvános, videófelvétel készül, mely a netre kerül! A 2021. évi online konferencia iránt érdeklődők a konferencia napján, a kezdés előtt 5 perccel, de nem előbb kattintsanak a http://oktatas.uni.hu/20210605_belepokod.htm

PROGRAM
9.00. MEGNYITÓ
9.05. Bagdi Tímea: Irgalom az Ószövetségben (Szakdolgozat-vezető: Verebics Éva Petra; tárgyszavak: irgalom; Izrael; szolidaritás)
9.40. Gomboczné Erdei Mónika: Aktív állampolgárságra nevelés és szakértői dráma - a középiskolai történelemtanítás támogatása drámapedagógiai módszerekkel (Szakdolgozat-vezető: Bethlenfalvy Ádám; tárgyszavak: aktív állampolgárságra nevelés; szakértői dráma; történelemtanítás)
10.15. Grád Károly: Egyháztörténet a középiskolai evangélikus hittankönyvekben (Szakdolgozat-vezető: Csepregi András; tárgyszavak: egyháztörténet; hittankönyv; evangélikus)
10.50. Rezsabek Nándor: Európai meteoritkráterek in situ geomorfológiai és környezeti szempontú vizsgálata (Szakdolgozat-vezető: Géczi Róbert; tárgyszavak: meteoritkráter; geomorfológia; környezettudomány)
11.25. Szommerné Kulhanek Szilvia: Burnout szindróma a szociális területen dolgozók által átélt traumák tükrében (Szakdolgozat-vezető: Hankovszky-Varga Márta; tárgyszavak: Burnuot; pályaválasztás; patológiás segítő)
12.00. Nemes Judit szakdolgozat-vezető emlékezése néhai Mészáros Gabriella hallgatónkról, Segítettből hiteles segítő - Révész és terápiás segítő kutya helye és szerepe a rehabilitációs folyamatban c. szakdolgozatáról
12.35. ZÁRSZÓ